Zo. 20-8: Hagenpreek A Rocha in de Stolwijkse Boezem

Stolwijk – Op zondagmiddag 20 augustus organiseert A Rocha Groene Hart opnieuw een hagenpreek in het unieke natuurgebied de Stolwijkse Boezem. De dienst begint om 14.30 uur en staat in het teken van de schepping. Embert Messelink – directeur van A Rocha Nederland – leidt dit jaar de hagenpreek. Het is een bijzondere ervaring om onder een open hemel samen te komen. Tijdens de hagenpreek is er een kindermoment. De collecte is voor het werk van A Rocha.

“We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de hagenpreek en op deze manier (nader of opnieuw) kennis te maken met het gebied en het werk van A Rocha Groene Hart. Neem zelf een matje, kussen of klein stoeltje mee als zitplek. Na afloop is er tijd voor ontmoeting en een wandeling door het gebied. Het afgelopen jaar hebben we broeihopen voor ringslangen gebouwd en er zijn drie bijenkasten geplaatst. We hebben verschillende determinatiekaarten om de vele soorten planten en vogels een naam te geven. We willen u vragen koffie/thee/fris en iets lekkers zelf mee te nemen. Neem voor één persoon extra mee, zodat we genoeg hebben. Opgave voor deze bijeenkomst is verplicht, zodat wij een goede inschatting kunnen maken. Bij slechte weersomstandigheden krijgt u dan uiterlijk zaterdagavond een afmeldingsbericht. Kinderen zijn ook van harte welkom. Vorig jaren hebben zij enorm genoten van deze samenkoms.”

Door het jaar heen is A Rocha Groene hart actief in dit gebied. Op de natuurwerkdagen is jong en oud bezig met zaagwerk, maaiwerk of sloten schoon maken.

De Stolwijkse Boezem is met de fiets vanuit Gouda goed te bereiken. Het ligt aan de Tiendweg die naar Ouderkerk a/d IJssel gaat. Het is ongeveer 20 minuten fietsen vanuit het centrum van Gouda. Mocht u echt niet de mogelijkheid hebben om met de fiets te komen, wilt u dat dan op tijd aan ons doorgeven? Dan kunnen we proberen iets te regelen.
Parkeren bij de Boezem is niet toegestaan. Komend met de auto kunt u parkeren op de Groene Wetering in Gouderak, dat ligt vlakbij het gebied. U loopt dan over de Snippejagerskade (fietspad) de polder in en slaat bij de kruising rechtsaf. De Stolwijkse Boezem ligt aan uw linkerkant. U wandelt er in circa tien minuten naar toe.

Aanmelden kan via groene.hart@arocha.org. Voor vragen kan men contact opnemen met Janneke Bregman (06-40121574) of Peter Dijkstra (06-43536693).