Zo. 20-8: Rouwcafe Stichting Boek en Troost

Gouda – De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 augustus van 15.00 tot 17.00 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Het thema van dit Rouwcafé: Wolken zijn landschappen van de ziel*.

Je wandelt aan zee of in het bos of fietst door de polder en je wordt je bewust van de (wolken)lucht die je ziet. Het raakt je, het troost of er ontstaat verwondering.In dit rouwcafé gaan we aan de hand van foto’s van wolkenluchten op zoek naar de lucht die bij jou op dat moment past of de lucht waarbij jij rust of verstilling vindt. Je kunt je aanmelden via www.boek-en-troost.nl. Entree 5 euro inclusief alle consumpties *Eerste regel uit gedicht “30 Oktober” van Gerda Posthumus

Waarvoor kun je bij Boek en Troost terecht?:
Rouw je om een naaste? Wil je gewoon je verhaal (nog een keer) kwijt? Zoek je informatie? Je bent welkom bij Boek en Troost – Ruimte voor rouw. Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving. Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.
Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden.
We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij.
Ook kun je bij ons een boek inkijken of lenen tijdens onze activiteiten.