Zo. 15-10: Rouwcafé stichting Boek en Troost

ROUWCAFÉ STICHTING BOEK EN TROOST
De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 oktober a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela
De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 oktober a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela
Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Ze zeggen: “De tijd heelt alle wonden..”
“ Dat het wel over gaat”
“Je vindt wel weer iemand anders”
“Je mag blij zijn dat hij niet meer hoeft te lijden”
“Je mag blij zijn…….”

Zo maar wat voorbeelden van opmerkingen die je als rouwende over je heen kunt krijgen.Vaak met de beste bedoelingen uitgesproken.

Voor sommigen is het moeilijk een ander met verdriet te zien, dat moet opgelost worden, of anders gezegd; dat moet gerepareerd worden, want “het leven” moet zo snel mogelijk weer als vanouds zijn.Het mag allemaal vooral niet te lang duren, kennelijk.

Anderzijds is het ook lastig om adequaat te reageren bij verlies, de angst om het verkeerde te zeggen of doen, lijkt ons vaak te verlammen.Wij zijn er niet voor opgeleid om rouw te delen, en elk verlies is anders en vraagt afgestemde inleving. En die inleving is niet eenieder gegeven.

Je kunt je aanmelden via info@boek-en-troost.nl. Entree 5 euro inclusief alle consumpties

WAARVOOR KUN JE BIJ BOEK EN TROOST TERECHT?:
Rouw je om een naaste? Wil je gewoon je verhaal (nog een keer) kwijt? Zoek je informatie? Je bent welkom bij Boek en Troost – Ruimte voor rouw!

Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving . Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.

Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden.
We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij!Ook kun je bij ons een boek inkijken of lenen tijdens onze activiteiten.