Zo. 15-10: Eerste Open Gouds Kampioenschap Blind Bier proeven

Biercafé De Goudse Eend organiseert 15 oktober 2017 het eerste Open Gouds Kampioenschap Blind Bier Proeven

Biercafé De Goudse Eend organiseert 15 oktober 2017 het eerste Open Gouds Kampioenschap Blind Bier Proeven
Gouda, 7 september 2017

“Nee, we gaan niet proeven met een blinddoek voor” zegt Jeroen Carol-Visser, Eigenaar Biercafé De Gouds Eend. “De Deelnemers krijgen in 8 ronden een proefglas met een onbekend bier voor hun neus. Uit een lijst met 6 bieren per ronde moet de deelnemer een keus maken met welke bier in het glas zit. ” De persoon die de meeste bieren goed heeft wordt de winnaar. Bij een gelijk spel volgt een barrage waarin 1 bier wordt gekozen uit de volledige lijst van 48 bieren.

De winnaar en de nummer twee mogen Biercafé De Goudse Eend vertegenwoordigen op de landelijke Blindproeffinale 2017 van de Alliantie van Biertapperijen op zondag 26 november in Ermelo.

Aan de Open Gouds Kampioenschap Blindbierproeven kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Inschrijven kan via info@cafedegoudseeeend.nl of aan de bar. Kosten voor deelname zijn €15,00.

Na aanmelding krijgen de deelnemers de lijst met de te proeven bieren toegestuurd. Deze lijst kunnen de deelnemers gebruiken om te oefenen, wat zeker aan te raden is. “Het is echt moeilijk om een bier te herkennen, voorgaande winnaars van de landelijke finale hebben soms wel maanden geoefend met bierproeven” Aldus Jeroen Carol-Visser.

Het Open Gouds Kampioenschap blind bierproeven vindt plaats op 15 oktober 16:00 in Biercafé De Goudse Eend.