Za. 14-10: Cantateconcert in de Oud Katholieke kerk

14 oktober: Cantateconcert in de Oud Katholieke kerk

In de nalatenschap van de beroemde componist J.S. Bach bevond zich een cantate die aan de meester zelf werd toegeschreven en daarom in de Bachcatalogus belandde en een BWV-nummer kreeg. Later bleek de cantate geschreven te zijn door Telemann. Nu, 250 jaar later, heeft de cantate Das is je gewisslich wahr dat nummer nog steeds.
Op 14 oktober speelt het GouweHart Orkest deze cantate BWV 141 met drie jonge getalenteerde solisten en een nieuw geformeerd GouweHart Koor in de Oud Katholieke Kerk te Gouda.

Daarnaast wordt in het concert een cantate gespeeld die wél van Bach is: Allein zu dir, Herr Jesu Christ, BWV 33. Ook spelen de jonge professionals concertmeester Anna Britala en organiste Ilil Danin enkele sonates van Bach.
De cantates worden door de dirigent, Jacques van der Meer kort ingeleid met een luisterwijzer en achtergrondinformatie.

Het GouweHart Orkest speelt al enige jaren toegankelijke concerten met een hoog niveau. Professionele musici spelen er samen met vergevorderde amateurs. De Stichting GouweHart Orkest wil graag een bredere doelgroep aanspreken dan alleen de mensen die al bekend zijn met klassieke muziek. Daarom is dit concert gratis toegankelijk. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zaterdag 14 oktober 2017, aanvang 16:00 uur
Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda
Toegang: vrijwillige bijdrage.
Het aantal plaatsen is beperkt, reservering wordt aanbevolen.

gouwehartorkest@gmail.com
www.gouwehartorkest.nl
http://www.facebook.com/gouwehartorkest