Zo.13-12: Sfeervolle kerstmuziek voor iedereen met het GouweHart Orkest

Kerst is de tijd van vredig samenzijn, van even loskomen van het snelle leven. Wanneer mensen tijdens deze donkere dagen met elkaar naar mooie muziek luisteren die het hart opent, ervaren zij dat pure kerstgevoel. Want muziek verbindt mensen, hoe verschillend zij ook zijn.

Het GouweHart Orkest zal drie van zulke concerten aanbieden op 13, 17 en 18 december in Gouda en omstreken.
Het orkest bestaat uit professionals en vergevorderde amateurs. In de concerten kunt u een aantal van de mooiste werken uit de klassieke muziek beluisteren, die de weg tot het hart al eeuwenlang vinden. Barokmuziek van Händel, Bach en Purcell, maar ook het opgetogen Exsultate jubilate van Mozart met sopraan Persephone Abbott, het beroemde en ontroerende Adagio van Albinoni, het kerstconcert van Manfredini en het bekende Andante Cantabile van Tchaikovski met Aleksandra Kaspera op cello.
Een grote diversiteit aan stijlen dus, met lichtheid en diepgang gespeeld, zoals dirigent Jacques van der Meer zijn orkest meegeeft vanuit zijn ruime ervaring.

Het GouweHart Orkest speelt sinds 2013 twee of drie keer per jaar goed ontvangen concerten in onze regio. Het orkest is een stichting met als doel toegankelijke klassieke kwaliteitsmuziek bereikbaar te maken voor een brede groep mensen. Daarom blijven de toegangsprijzen laag en het niveau hoog.

Iedereen die van muziek houdt, wordt van harte uitgenodigd. Juist ook mensen die niet veel ervaring hebben met klassieke muziek! Het orkest heeft de missie om ook hen een prachtige avond te bezorgen.

Zondagmiddag 13 december, 14:30 uur, De Ark, Reeuwijk
Donderdagavond 17 december, 20:00 uur, Remonstrantse Kerk, Schoonhoven
Vrijdagavond 18 december, 20:00 uur, Oud-Katholieke kerk, Gouda

Toegang: 9 euro, kinderen tot 14 jaar gratis.
Reserveren wordt aanbevolen: gouwehartorkest@gmail.com
Meer informatie op www.gouwehartorkest.nl