Zo.13-12: Midwinterwandeling voor het goede doel

De Lionsclub Gouda-Reeuwijk en Staatsbosbeheer organiseren op zondagmiddag 13 december een midwinterwandeling tussen de Reeuwijkse Plassen. De wandeling gaat rond de plassen Broekvelden & Vettenbroek, de surfplas.

Hier overwinteren tienduizenden smienten, krakeenden en slobeenden. Op verschillende plekken langs de route staan Groene Hart gidsen, vrijwilligers van Staatsbosbeheer, met verrekijkers. Zij vertellen over de vogels en laten ze van dichtbij zien. Met wat geluk is er een ijsvogel in het riet, een roerdomp of een waterral te spotten. De route is ongeveer 7 kilometer en is ook geschikt voor minder-validen.

Chocolademelk, erwtensoep en glühwein
De wandeling is ook leuk voor gezinnen en kinderen en een goed begin van de kerstvakantie. Halverwege de wandeling, bij een warm vuurtje en op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de polder, krijgen de deelnemers een kop erwtensoep. Bij terugkomst is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor de ouderen is er een glas glühwein.

Goed doel
De opbrengst van de wandeling gaat naar een goed doel: 250 gezinnen in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk ontvangen een kerstpakket. De adressen van de gezinnen zijn verkregen via professionele welzijnsinstellingen. De reacties die we vorig jaar van mensen kregen, spraken boekdelen.

Aanmelden
Vanaf 13.00 tot 14:30 uur kunnen deelnemers zich melden bij de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven op de parkeerplaats van de Reeuwijkse Hout. De wandeling kost € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. De deelnemers betalen contant bij aanvang van de wandeling. Wandelaars dienen zich graag van tevoren aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 0623774925 (tijdens kantooruren).