Zilver voor TOOS turner Erik Koppenaal

Waddinxveen/Kampen – Op 22 en 23 april werden in Kampen kwalificatiewedstrijden georganiseerd van het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen veroverde bij deze wedstrijden een zilveren medaille.

In categorie Junior II – 6 kwamen drie turners van TOOS in actie: Roeland Sleijpen, Niels van der Sluis en Stefano van Kesteren. Voor deze heren was dit de laatste van drie kwalificatiemomenten, met twaalf startbewijzen beschikbaar voor de landelijke meerkampfinale. Stefano werd 23ste en Roeland eindigde als tiende. Voor beiden was dit helaas niet voldoende voor een finaleplaats. Niels had zich al eerder verzekerd van een startbewijs voor de meerkampfinale.

TOOS turners Jari van der Eijk, Daan Koedoot, Bas van Agten en Erik Koppenaal kwamen uit in categorie Senior 5 en turnden ook hun laatste kwalificatiewedstrijd. Erik werd knap tweede, Bas vijfde, Jari achtste en Daan negende. Alle vier heren waren al zeker van een startbewijs voor de meerkampfinale.

Wouter de Jong van het ETEC TOOS Turn Team deed mee in categorie Jeugd 9. Voor hem was dit de halve finale met ook twaalf startbewijzen voor de landelijke finale. Wouter turnde een zeer goede wedstrijd en veroverde met een achtste plaats en plekje in de finale.

Teamgenoot Swen van Diggele deed mee in categorie Senior 6. In zijn halve finale turnde hij zeer sterk en kwam hij precies uit op een twaalfde plaats, genoeg voor een plek in de finale.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?