Timios H1 krijgt zicht op promotie

Boskoop/Waddinxveen – De volleybalcompetitie beleefde zijn laatste speelweekend. Timios H1 reisde vrijdagavond af naar Den Haag om tegen Sovicos H2 de laatste noodzakelijke punten op te halen die nog nodig waren om deelname aan promotie/degradatie wedstrijden veilig te stellen.

In de sporthal Steenwijklaan hing een hectische sfeer vanaf het begin van de wedstrijd. Niet zozeer vanwege de wedstrijd van de heren die aantraden tegen de nummer 8 uit de poule maar vanwege de strijd op het veld er naast waar het tweede damesteam van Timios aantrad tegen directe concurrent Sovicos D1 voor de PD-wedstrijden.

Timios begint sterk aan de wedstrijd. De enige punten die weggegeven worden krijgt Sovicos door (teveel) foute services van Timios. Sovicos hersteld dit echter vlot en komt weer op gelijke hoogte met Timios. Sovicos komt goed in zijn spel en de spelers van Timios maken te veel eigen fouten. Een time-out op 19-17 achterstand schudt de mannen wakker. Met een goede serviceserie neemt Timios daarna een voorsprong van 19-21. Sovicos toont veerkracht en haalt veel ballen van de vloer waardoor het tot 24-24 komt. Timios heeft op dat moment echter de schroom van zich afgegooid en trekt de set met 24-26 naar zich toe.

Vanaf dat moment weet Timios weer dominant te spelen. Sovicos wordt geen enkele ruimte gegeven zelf nog in het spel te komen. De servicedruk ligt hoog en zowel de passing als de verdediging staat goed. Spelverdeler Rens de Rooij speelt een belangrijke rol bij het in stelling brengen van de aanvallers en doet dat in deze wedstrijd secuur en met veel creativiteit waardoor de blokkering van Sovicos soms geen idee heeft waar te gaan blokkeren om de aanvallen van Timios in te tomen. De drie opvolgende sets gaan dan ook met overtuigende cijfers naar Timios (12-25, 13-25 en 14-25).

Met een mooie tweede plaats in de 1e klasse competitie sluit Timios Heren 1 de competitie af. Het team gaat komende week in training voor de promotie/degradatie wedstrijden op 28 april in Den Haag voor een plek in de Promotieklasse. Hierin moet het team het in een driekamp opnemen tegen de nummer 2 uit de andere 1e klasse poule Punch H2 uit Delft en de nummer 10 uit de promotieklasse VVV Delta uit Delft.

Dames 2 van Timios wist op het andere veld helaas geen vuist te maken tegen Sovicos D1. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. De dames debuteerden in de 1e klasse en eindigen op een fraaie 3e plaats. Hierdoor hebben de dames echter helaas geen recht op het spelen van PD-wedstrijden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

23-04-2018 09:50