Zeer matige laatste competitiewedstrijd Timios dames 1

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen kan zonder druk gespeeld worden tegen het al gedegradeerde 2e team van Aspasia. Na de volle winst van vv Haaglanden op Inter Rijswijk afgelopen donderdag is de 2e plaats een feit, waar het resultaat van vandaag geen invloed meer op heeft. Coach André Hoving leek vandaag sterk te staan met 10 speelsters waarvan 2 geblesseerd.

De wedstrijd begint met een set die nek aan nek verloopt. Timios maakt zelf te veel fouten en zit totaal niet in het spel. Hierdoor kan Aspasia goed bij blijven. Helaas viel het dubbeltje naar de verkeerde kant. En Timios verliest de 1e set met 23-25.
De 2e set start heel slecht. Timios komt 4-9 achter te staan en de dames komen in deze set te kort om dat verschil nog in te halen. Het zelfvertrouwen was ver te zoeken. De 2e set wordt verloren met 20-25.
Dan de 3e set. Begon al gelijk anders. Timios stond er weer. Aspasia kreeg de kans niet meer om punten te maken en het zelfvertrouwen van Timios groeide. De 3e set werd overtuigend gewonnen met 25-10.
Ook in de 4e set had Timios weer de juiste flow en het ritme te pakken. Alles ging weer zo als het moest. Door positieve energie en stukken beter spel werd de 4e set met 25-13 gewonnen.
Op naar de 5e set. Deze bleek een formaliteit, de weerstand van Aspasia was volledig gebroken. Timios liet eindelijk zien waarom ze ook al weer op de 2e plek thuishoren door 15-3 winst. Gelukkig eindigen we deze competitie met een overwinning en kan vooruit worden gekeken naar zaterdag 30 april. Dan wordt in Leiderdorp voor promotie gestreden in een mini-driekampje tegen vv Haaglanden 2 (nummer 10 in de promotieklasse) en Waterlanders 1 (nummer 2 in de parallelle 1e klasse). Het laatste team hebben we eerder ontmoet in een tussenronde van de Bekercompetitie – die begin januari overigens overtuigend werd gewonnen door Waterlanders.