HEREN 1 BOUNCERS BASKETBALL WINT OOK LAATSTE WEDSTRIJD

Hoewel de uitslag iets anders doet vermoeden, kregen de heren van Bouncers 1 het in de laatste wedstrijd tegen de studenten van LUSV uit Leiden niet cadeau. Of het de zenuwen waren, het feit dat men al kampioen was of de volle tribune in sporthal de Duikelaar, de thuisploeg speelde zaterdagavond niet zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen. Vooral in het eerste en tweede kwart speelde de ploeg slecht. Veel foute passes, veel missers onder het bord en een tegenstander die volop tegenstand bood. Met een ruststand van 28-30 was de ploeg en trainer/coach Ben Ponsioen dan ook niet tevreden.
De start in het derde kwart was veelbelovend en in de vierde minuut kwam Bouncers voor de eerste keer op voorsprong, 34-33 om vervolgens een gat te slaan van 7 punten. In het vierde kwart kwam de thuisploeg echt los en liep met veel aanvalsrebounds verder uit en mocht Storm Anker met een benutte vrije worp de eindstand bepalen op 66-50. Topscoorder was Wouter van de Eng met 27 punten.

Met slechts 1 verloren wedstrijd en 23 overwinningen op rij kan de ploeg van de onlangs met de Bondsspeld van de NBB onderscheiden trainer/coach Ben Ponsioen (voor zijn vele werk voor de basketbalsport) terugzien op een bijzonder geslaagd seizoen. Op 14 mei 2016 om 14.00 u speelt Bouncers in de 5 Meihal in Leiden een beslissingswedstrijd om promotie naar de landelijke Divisie tegen de nummer 1 van afd. West 1A het veel scorende BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs.

Voor het al kampioen zijnde Bouncers Basketball Jongens Onder 14 2 was het vrijdagavond in de Duikelaar tegen het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg een min of meer verplicht nummer. Bouncers ging met een winst van 17-6 goed van start, won ook het tweede kwart en stond bij rust al op een ruime 34-17 voorsprong. Ook in de tweede helft bleef Bouncers aan de positieve kant van de score, al was er in de laatste drie minuten wat commotie, omdat de bezoekers om niet geheel duidelijk redenen niet verder wilden spelen. Nadat de gemoederen waren gesust kon verder worden gespeeld en won Bouncers uiteindelijk ruim met 64-37.

Overige uitslagen:
Bouncers Heren 3 kon het in Nieuwerkerk aan den IJssel niet bolwerken tegen Waterdragers 1 en verloor met 69-44. Verlies was er ook voor Bouncers Meisjes Onder 18 1 in Leiden tegen BS Leiden 1, 52-43. Bouncers Meisjes Onder 16 2 won vrijdag van Silvertown Lions, maar verloor zaterdag in Oud Beijerland met 78-17 van BOB 1.