Za. 30-9: Oude Ambachtenmarkt in Oudewater

Oudewater – Het centrum van Oudewater gaat op zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur terug in de tijd. Rondom de Markt van de historische binnenstad vindt het publiek meer dan tachtig Oude Ambachten en taferelen.

De Vrienden van Oudewater organiseert deze bijzondere Oude Ambachtenmarkt in samenwerking met verschillende verenigingen. Toneel, zang en muziek staan centraal rondom het hart van Oudewater.
De Nacht van de Geschiedenis en Oude Ambachtenmarkt.

Sinds enkele jaren organiseert de Vrienden van Oudewater de Nacht van de Geschiedenis. Een succesvol evenement waarbij de Oudewaterse bevolking terug gaat in de tijd. Tijdens de viering van Oudewater 750 jaar Stad werd deze activiteit uitgebreid met een grootste Oude ambachtenmarkt in het centrum. Nu twee jaar later volgt er opnieuw een combinatie van deze welbekende ‘nacht’ met een oude ambachtenmarkt onder de noemer: Sinds 1265. Inmiddels hebben zich al tachtig deelnemers gemeld en dit aantal stijgt nog steeds.

Om de sfeer compleet te maken worden alle deelnemers en vrijwilligers gevraagd om traditionele kleding van vroeger te dragen. Iedereen in en buiten Oudewater is van harte welkom, de toegang is gratis.