Za.30-05: Goudse Hofstedendagen

De Goudse Hofstedendagen 2015 hebben als thema ‘Bewegen & Bewogen in groen’, en vinden plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur aan de Bloemendaalseweg en omgeving.

Dit jaar vormt de Bloemendaalseweg met alle monumentale boerderijen alweer voor de 38e keer het decor voor de Goudse Hofstedendagen. Sociaal-culturele instellingen, clubs, kunstenaars, verenigingen en bewoners openen hun deuren tijdens dit feestelijke weekend. Het programma is dit jaar uitgebreid: er zijn openlucht concerten, workshops, wandelingen, exposities, verhalenvertellers, poppenkasten en meer. De activiteiten bij alle deelnemende boerderijen zijn het hele weekend te bezoeken.

Cultuurhistorische wandeling
Op zondag om 12.00 en 14.00 uur kan deel worden genomen aan een cultuurhistorische wandeling met een echte Goudoloog. De wandeling begint bij het Hospice Midden-Holland aan de Ridder van Catsweg 67 en duurt ongeveer een uur. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de geschiedenis van de Cleyweg en de wijk Bloemendaal. Aanmelden is gewenst, dit kan tot vrijdag 29 mei via bmekes@xs4all.nl.

Verhalenfestival
Op het erf van de woonboerderij van de familie van de Berg vindt zondag het Verhalenfestival plaats, aan de Bloemendaalseweg 32. Tussen 13.30 en 16.30 wordt er een aansluitend vertelprogramma ten gehore gebracht.

Workshop Natuurmeditatie
Bezoekers kunnen zondagochtend gratis deelnemen aan zenmeditatie in de openlucht. Zenmonnik Keiyaku geeft de workshop van 10.00 tot 11.00 uur. Inschijven is niet nodig, verzamelen bij het Informatiecentrum aan het Heempad.

Kijk voor het volledige programma, tijden van optredens en gegevens van alle deelnemende boerderijen op www.goudsehofsteden.nl.

Opening
Op zaterdag 30 mei worden om 10.30 de Hofstedendagen geopend door burgemeester Milo Schoenmaker. De opening is op het schoolplein van basisschool de Ridderslag aan de Ridder van Catsweg 256a.

Er is parkeermogelijkheid bij winkelcentrum Bloemendaal, langs de Hugo de Vrieslaan en bij het Verpleeghuis. De Gemeente Gouda verleent geen vergunning voor verkopen langs de openbare weg, vrijmarkten zijn dus niet toegestaan.