Za.30-05: “Stoom, wind en water” in Haastrecht

In samenwerking met het Gemaal De Hooge Boezem organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap op zaterdag 30 mei het arrangement ‘Stoom, wind en water’ van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Natuur, historie en veiligheid. Het zijn allemaal ingrediënten van het arrangement ‘Stoom, wind en water’, een indrukwekkende en leerzame ervaring over de waterhuishouding en de invloeden voor de natuur in het poldergebied rond Haastrecht.

We verwelkomen u graag om 9.30 uur in het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht met koffie/thee en koek. Medewerkers leiden u rond door het museum, en vertellen u over de bewogen geschiedenis van 1000 jaar strijd tegen water en de vernuftige oplossingen die mensen door de eeuwen heen bedacht hebben om het water de baas te blijven. Daarna gaan we naar buiten.

De boswachter van het Zuid-Hollands Landschap neemt u mee naar de Hooge Boezem en vertelt over de cultuurhistorie en natuurontwikkeling. Die is in dit gebied spectaculair te noemen na de herinrichting van vorig jaar.De natuurwandeling eindigt bij Boezemmolen nr.6. De molenaar neemt u mee tot boven in de kap, waar u een prachtig wijds uitzicht heeft.

Informatie en aanmelden
Meld u op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook is daar uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie te vinden.