Za.28-03: Landelijke opschoondag

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag op 28 maart.

Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger, fraaier uit kan zien! Schoonmaakteams krijgen Opschoonpakket cadeau  (tenzij zij er vorig jaar al één ontvangen hebben). Daarnaast biedt de gemeente biedt nog de mogelijkheid om de buurt op te fleuren  voor een bedrag  van maximaal € 250,-.

Opschoonpakket

Iedere aanmelding van een groepje dat bestaat uit  min. 5 personen, wordt beloond met een Opschoonpakket (tenzij deze groep vorig jaar al een pakket heeft ontvangen). Dit pakket bestaat uit:

  • 5 zwerfvuil-grijpers
  • 10 paar plastic handschoenen
  • 5 veiligheidshesjes
  • een rol  huisvuilzakken

Dit pakket wordt tussen 16 en 20 maart bij de contactpersoon afgeleverd. Opschoonpakket hoeft nier teruggebracht te worden, zodat er  altijd materiaal in de buurt aanwezig is om in de loop van het jaar nóg eens een Opschoonactie  te organiseren!

De buurt opfleuren

De gemeente biedt ook  nog de mogelijkheid om de buurt op te fleuren, te verfraaien  voor een bedrag  van maximaal € 250,-. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes, extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft.  U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier vermelden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de Opschoondag? Stuur dan uw vraag naar goudaschoontop@gouda.nl.s