Za.28-03: Grote Goede Doelenmarkt in De Baanderij

In het kader van het vijftienjarig jubileum van het service centrum voor hulporganisaties annex ‘Het goede doelen tankstation De Baanderij’ is er het gehele jaar 2015 maandelijks een bijzonder evenement. Na een stamppotmaaltijd in januari en een Valentijnsactie in februari, nu op 28 maart een grote ‘Goede Doelenmarkt’ in de (hulp)goederenopslagloods  van De Baanderij.

 

De opslagloods is op die dag veranderd in een gezellige braderie
Er is een spectaculaire hoeveelheid aan tal van soorten boeken; zowel van jeugd tot geschiedenis en van godsdienst en management tot romans enz. Maar ook kunnen mensen voor heel weinig geld hun slag slaan met een grote voorraad aan speelgoed, spelletjes en een heuse snuffelmarkt.

Advertisements

Natuurlijk kunnen de bezoekers tevens genieten van koffie, thee en frisdrank al of niet in combinatie met echte Limburgse vlaai. Daarnaast verkoop van vers gebakken poffertjes en bij mooi weer is er ook een ijskar.


Opbrengst bestemd voor de meest kwetsbaren en allerarmsten in Bosnië
De opbrengst van deze dag is bestemd voor het project van Stichting Proplan te Gouda  om een heuse groentenkas met verwarming te realiseren. Immers, ook in de wintertijd is eten nodig om de allerarmsten en de mentaal gehandicapten te helpen met het voorzien van (verse) groenten. Daarnaast kan ook nog een deel vermarkt worden waardoor er nog meer mensen geholpen kunnen worden zodat dan o.a. vanuit die opbrengst (nog meer) kinderen naar school kunnen of bijvoorbeeld eindelijk schoon water worden gerealiseerd bij een arm gezin. Stichting Proplan is al vele jaren actief in voormalig Joegoslavië en is ANBI erkend.

 

Doelstelling van dit project.
Van de netto opbrengst wat die dag verkocht wordt  verhoogd ‘Wilde Ganzen’ dit met 55%. Totaal is een bedrag nodig van 50.000 euro

KINDEREN WELKOM
Gezien de grote voorraad speelgoed, spelletjes en kinderboeken is een bezoekje voor kinderen zeker de moeite waard. De toegang is gratis en de Goede Doelenmarkt is open van 9.30 tot en met 15.30 uur.