Za.25-06: Tweede Ars Musica Dag in Gouda

Twee jaar geleden was het een groot succes, en ook dit jaar staat het op de planning: de Ars Musica Dag. Op 25 juni is onder het thema ‘Bach voor en Bach na’ in en rondom de Sint-Jan van Gouda van alles te beleven op muzikaal, educatief en cultureel gebied.

De dag opent om 9.00 uur met een masterclass voor amateur-organisten door Gerben Budding. Onder het thema ‘Muziek met J.S. Bach’ zal hij ingaan op de interpretatie van Bachs muziek en uitleg geven over het bijbehorende orgelgebruik. De dag wordt om 13.30 uur officieel geopend met een openingsconcert door diverse koren van Ars Musica. Een uniek moment wordt de opvoering van de educatieve voorstelling ‘De zilveren bruiloft van Bach’, die voor het eerst voor het gehele Ars Musica publiek toegankelijk is. In de rest van de middag zijn er workshops voor alle leeftijden, waaronder een liedklas onder leiding van alt Astrid Krause en pianist Wouter Bakker. Zangers kunnen daar individueel en in groepsverband werken aan voordracht, tekstbegrip en intonatie. Tijdens de workshops zal een interactieve kindervoorstelling worden gehouden. De middag eindigt in stijl met een cantatevespers waarbij onder meer cantate 147 ‘Herz und Mund und Tat und Leben’ door koor, orkest en solisten wordt uitgevoerd. Na deze muzikale hoogstandjes is het mogelijk in contact te komen met andere bezoekers tijdens de speciale foodmarket, waarbij op verschillende plekken in de kerk eten wordt geserveerd door Catering Service Hoogerbrug. De dag wordt zeer sfeervol afgesloten met een Schubertiade, waarbij koren, solisten, een klarinettist en een pianist werken uit de 19e eeuw ten gehore brengen. Dit besloten concert vormt de intieme slotnoot van de Ars Musica Dag.
Alle activiteiten vinden in of rondom de Goudse Sint-Jan plaats. In dit gebouw biedt Ars Musica jong tot oud een educatief en inspirerend programma aan om samen een duurzame basis voor de toekomst te leggen. Hoofddoel is muzikale inspiratie doorgeven en creëren die ontstaat door muzikale en educatieve samenwerkingsvormen tussen kinderen en volwassenen. Er zijn diverse mogelijkheden deze dag te bezoeken; raadpleeg daarvoor onze website.