Za.25-06: Schetsen en Schilderen op de boerderij

Schetsen en Schilderen op de boerderij een inspirerende dagworkshop op zaterdag 25 juni in Hoeve Groenoord, Atelier voor Schrijfzin & Beeldkracht.

Onder begeleiding van de kunstenares Nanda van Beek gaat u, gewapend met schetsblok, krijt, potlood of pen het (wei)land in om groepjes vee in hun omgeving gade te slaan en vast te leggen.

– Dat kan de kudde schapen zijn met hun opgroeiende lammeren – herkauwende roodbonte koeien die op deze boerderij hun karakteristieke hoorns hebben behouden – IJslandse paarden met hun prachtig behang van lange staart en manen – de bont gekleurde geiten bij de buren – het levendig in- en uitvliegend verkeer van boerenzwaluwen bij de stallen of gewoon het landschap en plekjes op of om de boerderij.. Maak zelf uw keuze waarmee u zich deze dag wilt bezighouden. Er is genoeg te zien.

Advertisements

Neem de uitdaging aan om uw observaties en beleving in verschillende composities te vangen. De werkwijze is: Kijken, snelle losse schetsen maken en inkaderen. Zowel beginnend tekenaar-schilder als gevorderde, beiden van harte welkom!

Na het nuttigen van een geheel verzorgde middaglunch is het tijd om één van uw impressies uit te werken in acrylverf op doek. Tot slot laat u zich verrassen door met elkaar terug te kijken naar uw resultaat en dat van de anderen.

De inloop voor de workshop is vanaf 9.45 uur met koffie/thee, 9.00 uur start het lesprogramma, de afsluiting is om 16.00 uur.. Het adres Buitenkerk 57, 2411 PC Bodegraven is bereikbaar vanaf Bodegraven en vanuit de Meije. Vanuit Alphen/Zwammerdam alleen per fiets, met auto over de Dammekant. Het is aan te raden zelf een uitklapbaar krukje of stoeltje mee te nemen om buiten te schetsen. Verdere informatie over inhoud, inschrijving en betaling via tel. 0624250261 mail: nandavanbeek@hotmail.com