Za.21-05: Gouda Skate! 2016

SCGouda heeft net als in 2015 de Nationale inline skate marathon naar Gouda weten te halen. Tijdens de KNSB Marathon Cup Dave van Dam Sport strijdt de Nederlandse skeelertop om de winst. Naast toppers als Wereldkampioen Crispijn Ariens, Gary Hekman, Niels Mesu en Bob de Vries staan ook onze eigen Goudse Skeelertoppers Sjoerd den Hertog en Timo Verkaaik aan de start. De wedstijd vindt plaats op zaterdag 21 mei tijdens Gouda Skate! op de wieler- skeelerbaan in Het Goudse Hout.

Gouda Skate! is een inline skate spectacel voor toppers, clubrijders, masters en jeugd die nog niet bekend is met skaten. De dag start om 11.00 uur met een clinic voor jeugd van de Goudse basisscholen. Tegelijkertijd rijdt jeugd vanaf 8 tot 13 jaar hun wedstrijden.

Vanaf 12 uur is het de beurt aan clubrijders met een skeeler- en schaatslicentie om hun marathon te rijden. Deze wedstrijd is een Open interclub wedstrijd waar rijders van SCGouda én van diverse schaats- en skeelerverenigingen uit het Groene Hart aan deelnemen.

Advertisements

Een primeur is er ook tijdens Gouda Skate! Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een Landelijke marathon georganiseerd voor Masters. Aan deze marathon doet de Landelijk Master top mee.

De dag wordt afgesloten met de Landelijke marathon, de ‘KNSB Marathon Cup Dave van Dam Sport’. Tijdens deze wedstrijd komt de Nederlandse skeelertop in actie. Bij de A-mannen strijden de Goudse Sjoerd den Hertog en Timo Verkaaik mee, bij de dames staat de Goudse Kirsten Velzenboer aan de start. Ook bij de B-rijders strijden er diverse Goudse Inline Skaters mee om de winst.

De gehele dag is er horeca en muziek aanwezig en Dave van Dam Sport heeft een pop-up winkel waar alles voor skaten te koop is. Kortom, een dag vol met Inline Skate plezier voor jong en oud!

Programma Gouda Skate!

11.00 uur Wedstrijd en Clinics voor niet-licentiehouders (5 tot 13 jaar)
Categorie: Pupillen 4 t/m 1 (geboren tussen 2009 en 2003)
Afstanden: Tijdrit over 100 en 400 meter, marathon over 800 t/m 2000 meter

12:00 uur Marathonwedstrijden voor KNSB licentiehouders (va 12 jaar)
Categorie: Pupillen 1, Kadetten en alle Junioren categorieen.
Afstanden: Marathon vanaf 5 km t/m 25 km

16.00 Landelijke Masters Marathon
Landelijke marathon voor Masters (40 jaar en ouder) verreden op het 1250 meter parcours

17.00 KNSB Marathon Cup – Dave van Dam Sport
Landelijke marathon inline-skate competitie met nationale toppers. Verreden op het 1250 meter parcours.
Beloften: 17:00 uur – Dames: 18:30 uur – A-rijders: 20.00 uur