Za.18-04: Museumweek bij Museum Gouda

De Nationale Museumweek is het vervolg op het populaire Museumweekend. De Nationale Museumweek is van18 tot en met 26 april 2015. Museum Gouda doet hier aan mee met een aantal activiteiten. Daarnaast is men uiteraard welkom bij de tentoonstellingen ‘Uitgelezen, ‘van Michel tot Israels’ en ‘Plateelbakkerij Ivora’.

18 april Op de foto met je favoriete historische figuur, 14.00 -16.30 uur.
19 april Uitreiking Bas Grafiek Prijs, 15.00 uur.
21 april Rondleiding ‘Genot van het Lezen’, 14.00 uur.
26 april Muziek in de Gasthuiskapel: Fairy Queen, o.l.v. docent Leo Heijdra speelt Ierse volksmuziek, 15.30 uur.

Met je historische held op de foto
Op zaterdag 18 april kunnen bezoekers van Museum Gouda op de foto met een historische held naar keuze. Er kan gekozen worden uit een aantal figuren uit de vaderlandse en Goudse geschiedenis, zoals Willem van Oranje, Piet Hein, Erasmus, Coornhert, de Gebroeders Crabeth, Jan Bleuland , Jacoba van Beieren, burgemeestersvrouw Lydia van Rijswijk en Willem George Frederik van Oranje-Nassau als kind. Saskia Serlé maakt en bewerkt de foto’s. Van 14.00 tot 16.30 uur kunt u in het Ruim op de foto.

Fairy Queen
Fairy Queen is een muziekgroep van Kunstpuntgouda onder leiding van Leo Heijdra. Zondagmiddag 26 april spelen zij Ierse volksmuziek, waaronder de Berendans. Het concert begint om 15.30 uur in de kapel van Museum Gouda.

De entreekosten zijn € 8 (voor Museumkaarthouders gratis), op de foto met je historische held, het bijwonen van de uitreiking en het concert zijn gratis. Bijwonen van de inschrijfrondleiding kost 3 euro. Kijk op www.museumgouda.nl.

museumweek catharina