Za.18-04: Gouds Symfonie Orkest

Op zaterdagmiddag 18 april speelt het Gouds Symfonie Orkest zijn voorjaarsconcert in De Veste in Bloemendaal. Onder leiding van de vaste dirigent Aad van der Velde wordt voornamelijk werk van Franse componisten uitgevoerd. Het bijzondere aan dit concert is dat het twee vrouwelijke solisten kent. De bekende Goudse celliste Mariëlle Rijkaart soleert in twee werken: de Nocturne in d-klein van Peter Tsjaikovski en Kol Nidrei van Max Bruch. De concertmeester van het orkest, Beatrijs van Riemsdijk, speelt de solopartij in de Romance in C-groot van Camille Saint-Saëns.

 

Het is een programma met buitengewoon toegankelijke muziek. De solostukken waarmee het concert opent, behoren tot de hoogtepunten van het romantische repertoire en dat geldt ook voor het werk van de Franse componist Charles Gounod. Een van zijn meesterwerken is de opera Faust, waarvan het GSO de balletmuziek speelt. Gounods eerste symfonie is minder bekend maar desondanks verrassend: rijk aan afwisseling en melodische vondsten.

 

Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 18 april om 15.30 uur in De Veste, Ridder van Catsweg 300  in Gouda. Kaarten € 12,-, jongeren tot 18 jaar en donateurs € 9,-. Telefonisch bestellen: 06-30528132. Info: www.gouds-symfonie-orkest.nl.