Za.16-05: Concert ‘Zonneklaar’

Martin Brand en Elise Mannah delen muziek & podium tijdens ‘Zonneklaar’ tour

Als je je talent en passie met een ander gemeen hebt, ontstaat er iets heel moois als dit bij elkaar komt. Zowel Elise Mannah als Martin Brand hebben, elk op hun eigen manier, een duidelijke liefde voor Nederlandstalige theaterliedjes. Het is muziek uit het leven gegrepen, waarin inspiratie en geloof een plek hebben. En ze hebben, ook op geheel eigen wijze, hun sporen verdiend op de Nederlandse podia. Breng ze samen voor een onvergetelijke avond met liedjes vol herkenning en inspiratie, en het resultaat is ‘Zonneklaar’: een reeks concerten die je niet mag missen!

De gezamenlijke concerten van Martin Brand en Elise Mannah vinden plaats op 16 mei (Gouda), 30 mei (Emmeloord), 27 juni (Apeldoorn) en 28 juni (Leeuwarden). Waar het duo ook op de planken staat; een bijzondere avond is gegarandeerd! Martin Brand en Elise Mannah zingen liedjes met een ontwapenende openheid. De ene keer feestelijk vol energie en humor; de andere keer gevoelig over schaduwkanten van het leven.
Dat beiden veel met hun muziek te delen hebben, blijkt wel de vele reacties die de artiesten ontvangen op hun optredens en herkenbare liedjes; of het nu repertoire van Toon Hermans, Liesbeth List of Stef Bos is of een van hun eigen liedjes. Op een of andere manier komen ze in hun vertolkingen heel dichtbij het publiek. Misschien is het omdat ze zo open en kwetsbaar zijn in het delen van hun levenservaringen. Voor zowel Elise als Martin was de afgelopen periode veelbewogen. Beiden genieten ze met volle teugen van een ‘nieuw’ leven en houden ze ervan anderen hiermee te inspireren.

Tijdens de avonden zingen Martin en Elise niet alleen eigen materiaal, maar ook liedjes van elkaar en favoriete liedjes van anderen. Of het nu leuke, ontroerende, energieke of intieme liedjes zijn: het is muziek die inspireert door open te zijn en zo ‘zonneklaar’ voor herkenning zorgt!
Met Martin Brand en Elise Mannah staan ook twee begenadigde vertellers op het podium. De muziek krijgt daardoor met passende verhalen en anekdotes nog meer kleur. De muzikale begeleiding is deze avonden in handen van een absolute top band (Peter Doest, Mark Dekkers en David Wilschut) onder leiding van Henk Doest.

Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl.

Data en lokaties ‘Zonneklaar:

16 mei Gouda – Ev. Gemeente Parousia / De Goudse Waarden (Kanaalstraat 31, 2801 SH)
30 mei Emmeloord – Vrije Baptistengem. De Fontein (Wilgenlaan 4, 8302 AM)
27 juni Apeldoorn – De Basis (Landdrostlaan 51, 7327 GM)
28 juni Leeuwarden – Stadsschouwburg De Harmonie (Ruiterskwartier 4, 8911 BP)

Alle concerten beginnen om 20:00 uur.