Za.16-05: Rock’n Roll & Blues avond

Wildcard Dukes Experience + Drive By Clouds in Studio Gonz

Aanvang: 21:00 uur
Deur sluit: 01:00 uur

Tickets Niet-leden: €6.00
Tickets Niet-leden VVK: €4.00

Advertisements

Tickets Leden VVK: €2.00

Wildcard Dukes Experience
De Wildcard Dukes Experience is een dampend rock en blues trio uit Zuid-Holland. De solide ritmesectie wordt gevormd door drummer Erik Gardien en bassist Hans Kwabek. Op zijn Stratocaster gitaar verzorgt Otto Stomp de gitaar partijen. Ook neemt hij de zang voor zijn rekening. De drie muzikanten spelen al jarenlang samen en hebben door het hele land gespeeld. De band is bedreven in het schrijven van eigen nummers. Eigen repertoire komt soepel en in gezamenlijkheid tot stand. Ballads (bijvoorbeeld Bitter moments) worden afgewisseld
met dampende rocktracks zoals Graffiti lane of bluesbusters zoals Tugboat blues. Naast eigen songs zet de Wildcard Dukes Experience ook covers op eigen wijze neer van onder andere Jimi Hendrix, Chuck Berry, BB King, Julian Sas en de Rolling Stones.

Drive By Clouds
Drive by Clouds is in één woord te omschrijven als een folkmachine. Er is duidelijk een traditionele Blues/Americana-feel aanwezig in Drive by Clouds versterkt door de donkere vocalen van Jean Midde. Dit wordt echter gecombineerd met een uptempo swing in de muziek, en mede door het uitgebreide indie-rock verleden van de muzikanten, blijft dit trio niet alleen zeer fijn om naar te luisteren maar ook verrassend in alle hoekjes. Daarbij komt dat door het bewust weglaten van een basgitaar Drive by Clouds een vrij uniek samenspel neerzet op het podium.

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/37527514933606