Za.13-02: Speuren naar hazen in het Bentwoud

Stap met de boswachter op de fiets en zoek mee naar hazen in het Bentwoud. De open gebieden van het Bentwoud zijn een prima leefgebied voor deze hoofdrolspeler uit de film Holland, natuur in de Delta.

Rammeltijd
Tussen het eind van de winter en het begin van de lente is het de paartijd van de haas, ook wel rammeltijd. Dit is de beste tijd van het jaar om hazen te zien. Ze rennen achter elkaar aan, maken de gekste sprongen en gaan een bokspartij niet uit de weg. Het blijven natuurlijk wilde dieren en ze hebben een uitstekende manier om zich onzichtbaar te maken. De boswachter leidt je dwars door het gebied, langs de beste plekken om hazen te spotten. Onderweg vertelt zij je over het leven van de haas.

Koffie met koek
De fietstocht eindigt bij stadsboerderij De Weidemolen, waar een kop koffie, thee of limonade met koek voor je klaar staat. De route gaat over fietspaden, dus ook kinderen die goed kunnen fietsen kunnen veilig op hun eigen fiets mee.

Speuren naar hazen in het Bentwoud:
Datum: zaterdag 13 februari , zondag 6 maart
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Startplaats: Startlocatie: Toeristisch Opstap Punt (TOP) Zoetermeer-Bentwoud, nabij stadsboerderij De Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2, 2721 DX Zoetermeer.
Kosten: €2.50 (kind t/m 12 jaar) (alleen onder begeleiding van een volwassene), €10.00 (volwassenen)
Aanmelden: VERPLICHT AANMELDEN en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten
Praktisch: Let op: neem je eigen fiets mee. Kleed je op het weer en neem je verrekijker mee. Geen verrekijker? De boswachter heeft er ook een paar te leen.