Za.13-02: Cantatedienst en inleiding cantatedienst Driestar educatief

Op zaterdag 13 februari 2016 organiseert Driestar hogeschool een cantatedienst in de Sint-Janskerk te Gouda. Voorafgaand aan deze dienst is er in het gebouw van Driestar educatief een programma van Studium Generale met uitleg over de cantate die uitgevoerd zal worden en aansluitend een rondleiding door de Sint-Janskerk.

Cantatedienst – ‘Also hat Gott die Welt geliebt’
Op D.V. zaterdag 13 februari 2016 brengt Driestar hogeschool de cantate ‘Also hat Gott die Welt geliebt’, BWV 68 van J.S. Bach ten gehore in een cantatedienst die om 16:00 uur begint in de Sint-Janskerk te Gouda. De toegang is gratis.

De cantate wordt uitgevoerd onder leiding van Wim Lindhout met behulp van een projectkoor van oud-studenten, collega’s en andere muziekliefhebbers. Het Delphi Consort zorgt voor instrumentale begeleiding. Namens de Sint Jansgemeente werken ds. M.C. Batenburg (meditatie) en organist Christiaan Ingelse mee.

Advertisements

Studium Generale – inleiding cantatedienst
Voorafgaand aan de cantatedienst op zaterdag 13 februari 2016 in de Sint-Janskerk biedt Driestar educatief een introductie op deze cantatedienst aan. Daarin wordt op de ontstaansgeschiedenis van de cantate ingegaan. De theologische achtergronden van de tekst worden belicht en het geheel wordt geïllustreerd met geluidsfragmenten.

Deze introductie zal verzorgd worden door Wim Lindhout (dirigent). Tijdens de cantatedienst ‘s middags ontvangen de deelnemers aan het programma van Studium Generale een gereserveerde plaats, waar alles goed te zien en te horen is. Tussen de lezing en de cantatedienst wordt een lunch worden aangeboden en ontvangen deelnemers een rondleiding langs de Goudse Glazen in de Sint-Janskerk.

Het programma begint op zaterdagmorgen om 10.00 uur in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2 in Gouda. Kosten: volwassenen € 25, kinderen tot 16 jaar € 15 (inclusief lunch).

Meer informatie: www.driestar-educatief.nl/introductie-voor-cantatedienst.