Za. 10-11: Architectuur Film Festival 2018 in Filmhuis Gouda

In het weekend van 10 en 11 november vindt de achtste editie plaats van het Architectuur filmfestival. Net als voorgaande jaren hebben Filmhuis Gouda en Architectuurcentrum grAp weer een serie bijzondere films geselecteerd waarin architectuur centraal staat. Het festival bestaat uit vijf documentaires, elk met een gastspreker. De vier eerste richten zich op enkele grote iconische bouwwerken.

Het festival start zaterdag 10 november met de Poolse film BLOKI over de betonnen woonkolossen van het oostblok. Daarna staat de megalomane ‘verbouwing’ van miljoenenstad Datong centraal in THE CHINESE MAYOR. De zondagochtend trappen we af met DE PIER die de hoogtijdagen, ondergang en wedergeboorte schetst van Scheveningen’s iconische wandelpromenade. Voor de lunch behandelt THE NOVGOROD SPACESHIP een cultureel centrum uit de Sovjettijd. Slot film LEANING INTO THE WIND vormt een groot tegenwicht met een rustig portret van de vergankelijke en betoverende landschapskunst van Andy Goldsworthy. Tijdens het festival exposeert gastspreker en fotograaf Serge-Henri Valcke, beelden van brute communistische bouwsels.

Op zondag zijn tijdens de lunch broodjes verkrijgbaar. Na afloop, rond 16.00 uur, is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje in de foyer van het Filmhuis.

Advertisements

U kunt voor elke film apart een entreebewijs kopen of voor 27,50 euro een passe-partout aanschaffen voor het hele festival. Dit passe-partout koopt u aan de kassa voorafgaand aan de eerste film die u bezoekt. Opgelet: ook met een passe-partout is het noodzakelijk om voor elke film afzonderlijk te reserveren via onze website (filmhuisgouda.nl) of telefonisch (0182-522200).

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

10-11-2018 09:00