Zo. 11-11: Mirjam van Hengel over Remco Campert bij Boekhandel Verkaaik

Op zondag 11 november komt Mirjam van Hengel op bezoek bij boekhandel Verkaaik. Zij is auteur, redacteur en programmamaker. In 2014 verscheen haar boek Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd bij uitgeverij Querido. Het boek werd zeer goed ontvangen en door regisseur Léon van der Sanden bewerkt tot toneelstuk, met Kees Hulst en Esther Scheldwacht in de hoofdrollen. Ze ging met het boek op tournee in de voorstelling De vogel in mijn borst met Frans van Deursen.

In september 2018 verscheen bij De Bezige Bij haar boek over Remco Campert, Een knipperend ogenblik. Hierover zal zij spreken tijdens haar bezoek aan Boekhandel Verkaaik.

‘Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.’ Dat zegt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid.

Advertisements

Mirjam van Hengel sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt, die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

Entree 7,50 euro. Aanmelden kan via info@boekhandelverkaail.nl
Meer informatie via https://www.verkaaikboeken.nl/agenda-items/mirjam-van-hengel-over-remco-campert/

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

11-11-2018 09:00