Za.07-11: Dorcas Voedselactie – Doe een boodschapje extra

Op zaterdag 7 november wordt voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. In ruim zeshonderd supermarkten en in kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. In Gouda wordt hieraan deelgenomen door 9 supermarkten en 7 kerken. Honderdvijftig vrijwilligers staan in de winkels of zijn betrokken bij het transport.

Het is onbegrijpelijk dat in een wereld waar zo veel welvaart is nog steeds miljoenen mensen honger lijden. Mensen, onder wie ook veel kinderen, worden ziek, hebben weinig energie om te werken en komen soms zelfs te overlijden. Daar legt Dorcas zich niet bij neer. De internationale hulporganisatie uit Andijk roept Nederlanders op om samen in actie te komen. Met de Dorcas Voedselactie 2015 zamelt Dorcas voedsel en geld in. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Het geld besteedt Dorcas voor een deel aan de transportkosten van de voedselpakketten. Verder wordt het geld besteed aan voedselzekerheids projecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleiding te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding te ontvangen op de arbeidsmarkt.

Een boodschapje extra
Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.
In Gouda wordt op zaterdag 7 november a.s.de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s) Deelnemende supermarkten in Gouda zijn:
Jumbo Bloemendaal, Lidl Bloemendaal, A-H Bloemendaal, A-H Goverwelle, COOP Vuurdoornlaan, Plus Markt Korte Akkeren, Hoogvliet Hoge Gouwe, MCD Driewegplein, Plus Thorbeckelaan.

Advertisements