Za.07 en Zo.08-11: Internationale Dogshow Bleiswijk

Op zaterdag 7 en zondag 8 november organiseert de kynologenclub Dordrecht in het Plantarium Gebouw, Italielaan 4 te Hazerswoude haar jaarlijkse internationale rashondenshow. Dit jaar staan er ruim 3000 honden uit 220 verschillende rassen ingeschreven.

De locatie is nieuw, maar dit jaar organiseren we weer zowel op zaterdag als zondag een tentoonstelling voor alle hondenrassen en rasgroepen, een zogenaamde dubbelshow in 1 weekend.
Internationale keurmeesters uit binnen en buitenland zullen de honden keuren op hun rasstandaard. Iedere hond heeft zijn eigen rasstandaard. Deze zijn terug te vinden op de website van de rasverenigingen. De keurrapporten geven veel informatie over hoe goed een hond is en dus hoe goed deze bijvoorbeeld voor de Fokkerij te gebruiken is. In de fokreglementen van de rasverenigingen wordt veelal gevraagd naar de keurresultaten behaald op een internationale show.

De keuringen vangen aan om 10.00uur, maar de rassen worden gekeurd tussen 10.00uur en 12.00uur en tussen 12.00uur en 15.00uur. Wil U weten wanneer uw ras wordt gekeurd, kijk dan op onze website of informeer per mail bij info@dogshowbleiswijk.nl
Als u interesse hebt in een nieuwe hond kunt u hier spreken met eigenaren en fokkers van honden in uw eigen ras. Naast de ingeschreven honden hebben we tal van standhouders die hondenartikelen verkopen.
De openingstijden zijn van 9:00 tot ongeveer 18:00 uur. Rond 15:00 uur beginnen de erekeuringen, hier worden de beste honden van hun ras en rasgroep geshowd. Een waar spektakel op zich.De honden mogen na hun keuring naar huis vertrekken, dus wilt u de honden zien, wees er dan vroeg bij. Aan het einde van de dag rond 17:00 uur is als de Klap op de vuurpijl de eindkeuring. Hierin zal uiteindelijk de “Beste in Show” gekozen worden door een van de keurmeesters.