Woe. 4-4: Informatieavond Autisme in Leiden

Leiden – Kent u in uw naaste omgeving mensen die meer willen weten over autisme? Dan is de informatiebijeenkomst van GGZ Rivierduinen Autisme tijdens de Autismeweek 2018 wellicht iets voor hen.

De omgang met een kleinkind, of met een volwassen broer, zus of partner met autisme is niet altijd eenvoudig. Niet alleen zorgt de autismespectrumstoornis voor onduidelijkheid in de communicatie, maar autisme uit zich ook nog eens bij iedereen op een andere manier. Over wat opa’s, oma’s, broers, zussen én partners over autisme zouden moeten weten, houdt GGZ Rivierduinen Autisme een informatieavond. Vorig jaar werd de informatieavond zeer goed bezocht. De onderwerpen bleken een groot succes.

De informatieavond is gratis en vindt plaats op woensdagavond 4 april in de Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24 in Leiden. Vanaf 19.00 uur zijn de zalen open. Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:

19.30 tot 20.30 uur: Mijn kleinkind heeft autisme
Een lezing voor grootouders en andere familieleden. Als u deze lezing volgt, kunt u naar keuze aansluitend ook de volgende films bekijken:
‘Een verrassend begin’ (over kinderen van 4 tot 12 jaar, 20.45 tot 21.30 uur) of
‘Zinnenprikkelend leven’ (over pubers, 21.35 tot 22.15 uur).

19.30 tot 20.30 uur: Autisme bij volwassenen
Een lezing voor partners/broers/zussen van volwassenen met autisme. Als u deze lezing volgt, kunt u naar keuze aansluitend ook de volgende films bekijken:
‘Het inzicht kwam met de jaren’ (over ouderen met autisme, 20.45 tot 21.30 uur) of
‘Een bewerkelijke liefde’ (over autisme in relaties, 21.35 tot 22.15 uur).

19.30 tot 20.30 uur: Autisme en vrouwen
Een lezing over vrouwen en autisme en de laatste onderzoeksbevindingen. Als u deze lezing volgt, kunt u naar keuze aansluitend ook de volgende films bekijken:
‘Een bewerkelijke liefde’ (over autisme in relaties, 20.45 tot 21.30 uur) of
‘Het inzicht kwam met de jaren’ (over ouderen met autisme, 21.35 tot 22.15 uur).

Aanmelden
De zalen hebben een beperkte capaciteit: vol is ook daadwerkelijk vol. Daarom ontvangen wij graag uw aanmelding voor de door u gewenste lezing uitsluitend via de link ‘Informatieavond Autisme 4 april’ op www.rivierduinen.nl (Nieuws en agenda).
Voor de organisatie is het noodzakelijk dat iedere persoon apart wordt aangemeld. Uw vragen over de informatieavond of over de aanmeldprocedure kunt u via e-mail sturen naar: communicatie.autisme@rivierduinen.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

04-04-2018 20:00