Wo.24-12: KerstWandelTheater

Wijkgemeente De Oostpoort organiseert op Kerstavond, woensdag 24 december 2014, weer een KerstWandelTheater. Vorig jaar deden zo’n 1.200 mensen mee aan het theater, waaronder burgemeester Schoenmaker en zijn vrouw. Dit jaar komt de Oostpoort met een geheel vernieuwde voorstelling, met een andere route en nieuwe scènes. Zowel burgemeester Milo Schoenmaker als kinderburgemeester Dieuwertje Kerkhoven zullen hierbij aanwezig zijn.

Kerstwandeltheater
Het KerstWandelTheater brengt op een verrassende manier het kerstverhaal tot leven. Langs een route van twee kilometer worden scenes uit het kerstverhaal uitgebeeld en nagespeeld. U kunt de route starten tussen 18:30 uur en 20:00 uur bij de Oostpoort. De wandeling eindigt in de Oostpoort waar Jozef en Maria kraamvisite ontvangen en waar u warme chocolademelk of iets anders kunt drinken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden en deelname is gratis. Jong en oud zijn van harte welkom!

De route
Het KerstWandelTheater neemt u mee door een deel van de wijk Goverwelle. Tijdens uw wandeling ontmoet u herders en wijzen op plaatsen waar u hen niet verwacht.
Romeinse soldaten controleren de straten en wellicht ziet u engelen dansen. Tweeduizend waxinelichtjes verlichten uw weg van scene naar scene. Onderweg geven brugwachters u bemoedigende boodschappen mee. Op een unieke en moderne manier maakt u opnieuw of voor het eerst kennis met het eeuwenoude kerstverhaal.
Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden maar heeft u nog vragen of opmerkingen? Meer informatie kunt u vinden op Facebook.com/Kerstwandeltheatergouda en op www.oostpoort.net.