Wo.23-09: GELOVEN IN GOD: Meen je dat nu serieus ?

Op zoek naar zingeving? Sta je sceptisch tegenover het christelijk geloof? Zou je misschien wel willen geloven dat iets of iemand je houvast zou kunnen bieden? Maar vraag je je af of het zin heeft te veronderstellen dat wat gezegd wordt over God überhaupt waar zou kunnen zijn? Dan wordt het tijd eens nader kennis te maken met mensen die jouw vragen en twijfels herkennen en er zelf ook mee bezig zijn gegaan.

De Alphacursus 2015 Gouda organiseert voor sceptici bijzondere thema-avond voor deze vragen. In de sfeervolle en monumentale Agnietenkapel in het centrum van Gouda gaan de initiatiefnemers met Jeroen de Ridder de vraag aan die velen bezig houdt: kun je het bestaan van God serieus nemen? Hij heeft met heel veel mensen gesproken en schreef een boek over herkenbare obstakels waar velen tegenaan lopen. Wat kun je daarmee?

Elise Manna, zangeres uit Gouda, laat in haar inspirerende liederen duidelijk merken dat twijfel en geloof, vragen en hoop niet vreemd zijn en dicht bij elkaar liggen. Zij wordt begeleid door Henk Doest aan de piano.

Kunstenares Laurina de Visser is in haar schilderijen ook bezig met haar zoektocht naar antwoorden en vertelt waar zij door heenging om antwoorden te vinden waar zij mee verder kan.

Kortom : Of je nu zelf gelovig bent of niet, laat je inspireren door de frisse aanpak van dit thema. Smaakt het na deze avond naar meer? Dan vind je deze avond informatie over de Alphacursus in Gouda dit najaar op verschillende plaatsen.

Inloop 19.30 uur- start programma 20.00 uur
Interesse of vragen? Informeer bij Gerard Bijkerk
g.bijkerk@eh.nl 06-18116385