Wo.23-09: Inloophuis de Gele Linde

Op woensdagochtend 23 september 2015 houdt inloophuis de Gele Linde Gouda van 10.00 tot 12.00 uur de themaochtend ‘Kind en Kanker’.
Trudie Enthoven, rouw- en verliescounsellor, zal deze ochtend begeleiden. Trudie vertelt hoe je op een creatieve manier in gesprek kunt komen met een (klein)kind als kanker in de familie voorkomt.

Wanneer er een ouder of kind kanker heeft, treft dat het hele gezin.
Kinderen hebben vaak een eigen manier van omgaan met emoties. Ze worden stil of worden baldadig, of tonen juist gewenst gedrag om maar niet “tot last” te zijn. Aan de buitenkant laten ze wat anders zien, dan hoe ze zich van binnen voelen.
We kunnen niet verwachten dat kinderen op een volwassen manier met zo’n ingrijpende gebeurtenis om kunnen gaan. Maar u, als volwassene, kunt wel leren hoe kinderen dit op hun eigen wijze doen.

Inloophuis de Gele Linde is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. Kanker is ingrijpend voor zowel degene die kanker krijgt als voor zijn of haar naasten. Een luisterend oor en een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd is belangrijk. Mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten willen soms een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Deze mensen kunnen terecht in het Inloophuis de Gele Linde.
Aanmelden vooraf is wenselijk, maar niet noodzakelijk; u kunt altijd binnenlopen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze themaochtend.