Wo.18-02: Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

De 22ste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd staat voor de deur. In Zuid-Holland hebben zich dit keer ongeveer 450 jonge voorlezers aangemeld.

 

Op woensdag 18 februari a.s. strijden de 7 kinderen uit Gouda voor een plekje in de kwartfinales. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete boek. De kinderen zijn afkomstig uit groep 7 en 8 van de basisschool. Op school wonnen zij de eigen voorleeswedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school’.
De deelnemende Goudse scholen zijn: SBO Het Avontuur, Basisschool Het Schateiland (loc. De Schakel), Openbare Jenaplanschool (Het Vlot), de Wethouder Luidensschool, Basisschool De Carrousel, Basisschool De Triangel en de Plaswijckschool.

 

Tijdens de eerste voorronde strijden deze voorleeskampioenen om een plek in een van de zes kwartfinales. Er zal één deelnemer doorgaan naar de volgende ronde. Wie dat wordt, ligt in de handen van een deskundige jury.

 

Na de Goudse voorronde volgt de kwartfinale en een provinciale ronde voordat op woensdag 27 mei 2015 in het vernieuwde TivoliVredenburg in Utrecht gestreden gaat worden om de titel ‘Voorleeskampioen 2015’

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken.

 

datum:                   woensdag 18 februari 2015

locatie:                   de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda

aanvang:                10:30 uur

contactpersoon:   Ellen Moen – de Bibliotheek Gouda, tel. 0182-590143 – e.moen@gouda.org.