Wo.18-02: Lezing over Dorothee Sölle in de St Joostkapel

Op woensdag 18 februari is er in de Sint Joost kapel een lezing over Dorothee Sölle, één van de meest gelezen theologen uit de vorige eeuw. Wie Dorothee Sölle was, is moeilijk in één zin samen te vatten. Theologe, vredesactiviste, mystica, dichteres, moeder, geleerde, socialiste, mens.

Zij maakte christendom en geloof weer geloofwaardig en toegankelijk voor velen die de kerk de rug hadden toegekeerd. In een inleiding zal ds.

Carola Dahmen laten zien dat de boeiende combinatie van Sölle’s theologie van politiek, poëzie en mystiek en haar boeken nog steeds lezenswaardig en actueel zijn. De avond wordt georganiseerd door de Federatie Gouda.

Advertisements

 

Ds. Carola Dahmen werkt als predikant van de PKN in de Hervormde Gemeente Berkenwoude. Van 2006 tot 2013 heeft zij in Leiden gestudeerd en heeft een Bachelor Godgeleerdheid, Master Religious Studies en Master Gemeentepredikant afgerond en volgt tevens een opleiding psychologie.

De avond begint om 20.00 uur in de St Joostkapel, Lage Gouwe 134. De toegang is vrij. De Federatie Gouda is een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken.