Winst voor Heren 1 Bouncers Basketball

Gouda – Heren 1 van Bouncers Basketball behaalde zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet een regelmatige 79-51 overwinning op het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Verder waren er overwinningen voor Bouncers Heren 2, Heren 22 en 20, Jongens 16 3, Jongens 14 1, 2 en 3, Jongens 18 1 en Gemixt Onder 10 1.

Bouncers Heren 1 opende zaterdagmiddag als eerste de score, wat werd gevolgd door een 3-punter van de bezoekers. Dat was gelijk het enige moment dat de ploeg uit Spijkenisse de voorsprong kon koesteren, want met 18-12 sloot Bouncers het eerste kwart winnend af. In het tweede kwart zette Bouncers met een tussensprint een 38-22 ruststand op het scorebord. In het derde kwart liet men Hurricanes echter terugkomen tot 53-44. Verder liet Bouncers het niet komen, mede omdat het verdedigend beter sloot en Hurricanes daardoor ruim vier minuten niet tot scoren kwam. Boudewijn Koppen, topscoorder met 25 punten, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 71-59.

Heren 2
Bouncers Heren 2 en het bezoekende CobraNova kende via 9-7 in het eerste kwart en een 21-19 ruststand een gelijk opgaande strijd. Ook in het derde kwart konden de ploegen niet echt het verschil maken, 31-26. Dat gebeurde wel in het vierde kwart toen Bouncers dankzij de zone-verdediging van de bezoekers meer ruimte kreeg en uiteindelijk ruim won met 58-39. Met 16 punten was Christian de Rooij topscoorder. Ondanks de 28 punten van topscoorder Marvin Sevenhoven stond Bouncers Heren 4 na afloop toch met lege handen. Na verlies in het eerste kwart keek de thuisploeg bij rust tegen een 29-49 achterstand aan, die in het derde kwart terug werd gebracht tot 49-62. Bouncers slaagde er in het vierde kwart echter niet in die achterstand om te zetten in een voorsprong en verloor met 68-77.

Heren 20 1
Bouncers Heren 20 1 en het bezoekende Sparta Nijkerk 1 gaven elkaar vrijdagavond in de Duikelaar geen duimbreed toe. Via 14-13 in het eerste kwart en een ruststand van 23-24 was de stand bij het ingaan van het vierde kwart gelijk, 39-39. Een stand die alle kanten op kon, maar was het Rick Rossewij die met nog anderhalve minuut op de klok en een stand van 50-49 met driepunter Bouncers definitief naar een 53-49 winst schoot. Bouncers Jongens Onder 18 1 keek tegen het bezoekende The Jumpers uit Den Haag na het eerste kwart tegen een 16-20 achterstand aan, maar kon dat met 22 punten in het tweede kwart ombuigen naar een 38-36 voorsprong. Echt afstand kon de thuisploeg nog niet nemen, wat echter in het vierde kwart met 23 punten tegen 11 en het slordige spel van de tegenstander wel lukte, 86-65. Dylan Smit was met 25 punten topscoorder. Bouncers Meisjes Onder 18 1 was tegen Binnenland 3 met slechts 2 punten in het eerste kwart niet echt op dreef, kwam via een 19-24 ruststand wel goed terug, maar slaagde er net niet in om de winst alsnog naar zich toe te trekken en verloor met 37-41.

Jongens 16 1
Uit had Bouncers Jongens 16 1 nog gewonnen van Marathon Vlissingen, maar zaterdagmiddag in de Mammoet keek de ploeg voortdurend tegen een achterstand aan. En via een ruststand van 23-31 moest de thuisploeg uiteindelijk een 54-69 nederlaag incasseren. De ploeg had bij winst de koppositie kunnen overnemen van Marathon, maar staat nu gedeeld eerste met twintig punten uit 12 wedstrijden. Bouncers Jongens Onder 16 3 had geen moeite met het bezoekende Zoebas 1, al was het verschil bij rust nog niet zo groot, 27-21 en kon Bouncers het verschil pas echt maken in het vierde kwart, 73-52. Siebe Gijz was goed voor 25 punten.

Jongens Onder 14 1
Bouncers Jongens Onder 14 1 hield het tegen het bezoekende Klipperstars 1 lange tijd erg spannend en kwam pas halverwege het tweede kwart eventjes op voorsprong. Dat leverde bij rust echter nog geen voorsprong op, 15-15. Dankzij een ijzersterk vierde kwart pakte Bouncers de overwinning, 56-44. Bouncers Jongens 14 2 speelde tegen het laag geklasseerde Forwodians, maar verdedigde niet erg sterk en kon de tegenstander nog regelmatig scoren. Via een 33-16 ruststand boekte de thuisploeg uiteindelijk toch een ruime 69-37 zege en was de makkelijk scorende Joost van der Linden topscoorder met 41 punten. Bouncers Jonges 12 1 kreeg de nummer twee BS Leiden 1 op bezoek. Werden de eerste twee wedstrijden nog ruim verloren, met heel weinig punten, afgelopen zaterdag bood Bouncers prima partij en kwam de ploeg tot een mooie score van 67 punten, waar de bezoekers 81 punten tegenover zetten. Duidelijk is dat Bouncers in de landelijke divisie progressie heeft geboekt.

Uitwedstrijden
Bouncers Jongens 14 3 won in IJsselstein met 50-33 van Jump IJsselstein 2. Bouncers Heren 22 had In Roelofarendsveen geen enkele moeite met Dunkinn 1 en boekte een ruime 82-35 overwinning. Door deze zege heeft de ploeg wat verder afstand genomen van de laatste plaats. Bouncers Gemixt Onder 10 1 had in Barendrecht even wat tijd nodig om op gang te koemen (1e periode 4-8), maar daarna was de tegenstand van Binnenland 2 gebroken en won Bouncers met 74-14. Maxim Toet was met 24 punten de topscoorder. Bouncers Gemixt Onder 10 2 moest uit bij Klipperstars 1 een ruime 84-48 nederlaag incasseren. Spannend was het in Dordrecht tussen Rowic Gemixt Onder 12 2 en Bouncers Gemixt Onder 12 2. Stond Bouncers in de 8e periode nog op een minimale voorsprong, 44-45, was het de thuisploeg die de winst pakte met 48-45.