3-1 verlies voor Timios D1 na spannende wedstrijd

Boskoop/Scheveningen – Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van Timios in Scheveningen tegen Kalinko d5. Beide teams staan in de middenmoot en daardoor beloofde het een leuke wedstrijd te worden. De dames van Timios kampen helaas met de blessures van Dorothee Kamerman en Elise Aref. Daarom waren Rianne Nap (d2) en Evi de Heer (MB1) mee als aanvulling en trok Hester Faber het liberoshirt weer aan. Ook Meike van Tol (MB1) was mee om in te kunnen vallen als spelverdeler als dat nodig was.

De eerste set was erg spannend. Timios had bijna de hele set een lichte voorsprong. Ondanks de bloedende vinger van Terra Perotti wist zij prima set ups af te leveren en kon zowel op het midden door Evi de Heer en Helga Teerhofer als op de buitenkant door Angela Hunink en Juul van Amstel prima worden aangevallen. En ondanks dat Celine de Wit nog herstellende was van een griepje kon ook zij haar puntjes meepakken op de diagonaal. Het spel was in deze set van beide teams wisselvallig. Vooral de servicepass kon bij beide teams beter. Aan het einde van de set leek Timios te gaan winnen. Op een cruciaal moment gaf de scheidsrechter de dames van Kalinko nog een kans door een dubbel fout te geven voor een scorende bal van Timios. Helaas greep Kalinko deze kans met beide handen aan en wisten ze het tij te keren en de set te winnen (25-23).

De tweede set leek veel op de 1e set. Beide teams gingen lang gelijk op. Door een sterke serviceserie van Kalinko namen zij een lichte voorsprong. Aan het eind van de set wist Kalinko deze uit de bouwen en de set te winnen met 25-21.

De derde set begon Timios sterk. Door goede serviceseries en aanvalsdruk wist Timios een voorsprong te houden. Ook de opgedane lessen van coach Hans Glaubitz met blokkering worpen zijn vruchten af en Timios wist deze set te winnen met 22-25.

Dit gaf de dames moed voor de vierde set. Deze begon dan ook goed. Echter richting het einde van de set leek het spel weg te zakken. Er werden veel fouten gemaakt en door wat pech werd deze set verloren met 25-18.

Zaterdag 21 April is de revanche van deze wedstrijd in Waddinxveen, waarbij Timios hopelijk iets recht kan zetten en de punten in eigen huis weet te houden.