Timios heren 1 pakt thuis weer de winst

Boskoop/Monster – Na vorige week verloren te hebben in Delft lieten de mannen van volleybalvereniging Timios vrijdagavond in De Plataan maar één puntje liggen tegen Monza H1 uit Monster.

In het begin van de wedstrijd is een niet soepel spelend Timios te zien. Ondanks dat weet het team te voorkomen dat Monza voorsprong kan nemen. Monza staat onderin de middenmoot van de 1e klasse en weet het Timios met sterke buitenaanvallers behoorlijk lastig te maken. In de eindfase weet Timios wel te overtuigen en pakt met 25-23 de winst.

In de tweede set weet Monza het Timios nog lastiger te maken dan in de eerste set en pakt al vroeg de voorsprong. Met dubbele wissels tracht Timios het aanvallend vermogen te verhogen maar Monza weet de voorsprong in tact te houden en pakt verrassend de winst in de tweede set met 22-25.

Advertisements

In de derde en vierde set stelt Timios orde op zaken door direct vanaf de start de voorsprong te pakken. Monza lijkt leeg gestreden en is niet opgewassen tegen het spel van Timios wat in deze sets aantrekkelijk gevarieerd is. Doordat de passing goed op orde is kan spelverdeler Eric van Hees vrijuit combineren en weet regelmatig zijn aanvallers vrij te spelen. Met 25-16 en 25-14 wordt de winst veilig gesteld. Timios haalt met deze wedstrijd weer vier punten binnen en klimt op naar de derde plaats in de competitie.