Winkelcentrum Goverwelle verbeteren

Winkelcentrum Goverwelle in Gouda wil gaan revitaliseren. De eigenaar Bouwinvest van het winkelcentrum heeft op 17 november hiervoor een intentieovereenkomst met de gemeente Gouda gesloten. Het gemeenschappelijk doel is de versterking van het winkelaanbod en aantrekkelijkheid van het winkelcentrum o.a. door het toevoegen van een discount supermarkt.
Winkelcentrum Goverwelle is eind vorige eeuw ontwikkeld en vervult een belangrijke centrum-/winkelfunctie in deze Goudse wijk. Door veranderende winkelvoorkeuren en andere retailontwikkelingen is nu het moment aangebroken om een verkenning te doen naar modernisering. Bouwinvest gaat in samenspraak met gemeente Gouda plannen ontwikkelen om het winkelcentrum door te ontwikkelen voor de toekomst.

Wethouder Tetteroo (ruimtelijke ontwikkeling) is blij dat de eigenaar deze stap gezet heeft: “Dit is een belangrijke impuls voor de levendigheid en de attractiviteit van deze wijk. De wijk en de inwoners verdienen het.” Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels van Bouwinvest denkt daar net zo over.
Het plan wordt namens Bouwinvest door Centrum Projecten begeleid die hier veel ervaring mee heeft. Centrum Projecten gaat met de plannen bij de ondernemers en omwonenden langs voordat ze in procedure gaan.

De verwachting is dat in 2015 de plannen vorm gegeven kunnen worden en afhankelijk van vergunningen is de intentie dat in 2016 de vernieuwing kan starten.