Wo.19-11: Goudse rede voor verdraagzaamheid

Stichting 21 maart te Gouda organiseert op woensdag 19 november 2014 om 20.00 uur in Arti Legi, Markt 27 te Gouda de 2e Goudse rede voor verdraagzaamheid
Deze rede zal worden uitgesproken door Nico Koning en heeft als titel
“De kunst van het vreedzaam vechten”.

Samen met Hans Achterhuis heeft Nico Koning het onlangs verschenen boek met dezelfde titel geschreven. Ook Hans Achterhuis zal op de bijeenkomst aanwezig zijn.
“Nooit eerder zaten de levens van mensen zo vol met conflicten. We moeten voortdurend ons mannetje/vrouwtje staan op het werk, op straat, in de winkels en zelfs thuis. Maar ondanks al die confrontaties vloeit er toch zelden bloed. Nooit eerder was een beschaving zo effectief in het bewaren van de vrede. Hoe lukt dat, wat is het geheim? “
“Botsingen zijn geen noodzakelijk kwaad, maar juist een groot goed in een open samenleving. Een wereld zonder conflicten is niet alleen ondenkbaar maar ook onwenselijk. Maar hoe gaan we om met tegengestelde meningen en welke middelen zetten we in zodat het niet uit de hand loopt? Dit geldt zowel voor internationale conflicten als voor tegengestelde meningen in onze directere leefomgeving”.

Nico Koning woont in Gouda, is andragoloog en doceert filosofie en ethiek aan de Hogeschool van Amsterdam en economie en filosofie in het volwassenenonderwijs te Gouda.

Advertisements

Programma:
-19.30 uur Inloop
-20.00 uur Welkom door Nettie de Bruijne
-20.05 uur 2e rede voor verdraagzaamheid door Nico Koning
-20.50 uur Muzikaal intermezzo door Mo en Sim
-21.00 uur Pauze
-21.20 uur Gedachtewisseling met de aanwezigen o.l.v. Delilah Sarmo
-21.50 uur Stadsdichter Ruud Broekhuizen
-22.00 uur Afsluiting en de mogelijkheid om nog even na te praten.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Zie voor nadere informatie www.stichting21maart.nl