Overzicht Sinterklaas activiteiten in Gouda

Het blijft feest in Gouda stad van Sinterklaas

Na mooie TV-uitzending van de landelijke intocht op 15 november, blijft Gouda ook de komende twee weekenden de stad van Sinterklaas. De samenwerkende ondernemers binnenstad en het DOE platform organiseren de twee laatste weekenden van November gezellige Sintfeesten in het mooi versierde centrum van de stad.

Op zaterdag 22 november, vanaf 12 uur ’s ochtends tot 18.00 uur, mogen de kinderen hun schoen zetten in het stadhuis op de Markt. We hopen op heel veel schoenzettende kinderen uit Gouda en wijde omstreken. Misschien halen we wel het wereldrecord schoenzettten, we gaan het in ieder geval proberen! Op zondag de 23e is dan het ophaalfeest in de Burgerhal (achterzijde stadhuis) met de pietendisco. De kinderen kunnen dan vanaf 12.00 en 16.00 uur hun schoentjes weer op komen halen, natuurlijk met een cadeautje van de Sint erin!

Advertisements

De week erna, op zaterdag 29 november, wordt voor de tweede keer Het Geheim van Sinterklaas georganiseerd. Op allerlei plekken in de stad doen de ondernemers en de bibliotheek mee aan een tocht door de stad waar de kinderen veren kunnen verdienen op hun pietenmuts, die ze bij de start Achter de Waag krijgen. Daar krijgen ze ook een overzicht van alle plekken waar ze kinderspelen kunnen doen (onder begeleiding van Piet en een hulppiet) of een mooi pietenverhaal kunnen volgen.

Aan het einde van de tocht, als de kinderen zoveel mogelijk veren hebben verzameld, komen ze uiteindelijk uit bij de Sint in het stadhuis. Hier gaan ze het geheim van de Sint ontdekken, waar we nu uiteraard nog niets over mogen vertellen. Soms zal het even wachten zijn, dan kunnen de kinderen meteen een kijkje nemen in Sint’s logeerplek, zijn werkkamer of de pakjeskamer in het Middeleeuwse stadhuis op de Markt. Uiteraard gaan de kinderen ook dan niet naar huis zonder een hand van de Sint en een cadeautje. Deze feesten worden georganiseerd in samenwerking met o.a. Het Stadhuis, de Speelwinkel, Stadsbibliotheek Gouda. Extra hulp voor de Sint was er van Sligro Gouda, Steenland Chocolate, Albert Heijn Markt, de Rabobank, de Warenmarkt, van Dijk’s banketbakkerij en van den Bergh’s gebackerij.

Op zondag 30 november, de zondag voor pakjesavond is het koopzondag in de stad en zijn heel veel winkels geopend tot 17.00 uur. Ook zijn er twee extra koopavonden, op woensdag 3 en donderdag 4 december.
Op de zaterdagen en de koopzondag is er een inpakservice in de tijdelijke Sinterklaaswinkel (Korte Tiendeweg 15), dus niet in het oude stadhuis. In de Sintwinkel kunt u uw pakjes (laten) inpakken in speciaal Gouds Sinterklaas inpakpapier. Wees Welkom in Gouda, stad van Sinterklaas.