Wie wordt de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard?

Newspapers and coffee cup, with reading glasses. Shallow depth of field. Focus on the word Business.

Op 1 oktober as. zal de Krimpenerwaard voor de komende twee jaar haar nieuwe polderdichter kiezen. Voor de vijfde keer kunnen regionale dichters strijden om deze eervolle titel.

Alle Krimpenerwaardse dichters, ervaren en in de dop, jong en oud, stil en opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan de verkiezing deelnemen.
Iedereen die voor de titel in aanmerking wil komen kan daarvoor drie gedichten insturen naar het emailadres: polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

Van de nieuwe polderdichter voor 2016 – 2017 wordt gevraagd:
• Dat hij op een eigen manier kan schrijven over alles wat actueel is in de Krimpenerwaard.
• Dat hij bezingt wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek.
• Dat hij daarvoor minimaal drie keer per jaar een nieuw gedicht schrijft.
• Dat hij zijn poëzie op een aansprekende manier over het voetlicht kan brengen.

De huidige polderdichter, Corie Grootendorst sluit op 1 oktober een vruchtbare en inspirerende periode af: ‘Het was een feestje. Ik heb voor zoveel verschillende gelegenheden geschreven , en op heel bijzondere plekken in de polder gedichten voorgelezen!’

De verkiezing van de polderdichter vindt dit keer plaats in De Zaag in Krimpen aan de Lek. Daar zullen deelnemende dichters hun gedichten voordragen voor een deskundige vakjury. Die verkiezingsavond valt middenin de tentoonstelling La lecq, die van 25 september t/m 3 oktober in De Zaag plaatsvindt.
De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van kunstenaars vereniging Krimpenerkunstwaard. Ga voor meer informatie en de deelnemersvoorwaarden voor de verkiezing naar www.kunstwaard.nl of naar de Facebook pagina van Polderdichter Krimpenerwaard.