Wegens succes: Ondernemersfonds Gouda met 5 jaar verlengd

Het Ondernemersfonds Gouda is een succes. Sinds de oprichting in 2009 zijn nieuwe ondernemersverenigingen opgericht, Gouda Onderneemt! is tot stand gekomen, alle bedrijventerreinen hebben parkmanagement, de binnenstad heeft een centrummanager, bedrijventerreinen en winkelcentra zijn veiliger geworden en de binnenstad is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Allemaal mede dankzij het OFG.

De Goudse gemeenteraad heeft daarom gekozen voor een verlenging van het fonds met vijf jaar. Dus in ieder geval tot en met 2021 kunnen de ondernemers in de stad verder met het versterken van het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van Gouda.

Het fonds is zelfs zo’n groot succes, dat de ondernemers zelf hebben gevraagd om hun eigen bijdrage aan het fonds te verhogen. Hierdoor kan er een groter bedrag beschikbaar komen voor mooie dingen die de ondernemers belangrijk vinden. Het extra budget zal op gelijke wijze over de stad worden verdeeld en ook worden ingezet voor de versterking van het ondernemersklimaat. Besluitvorming hierover door de gemeente zal nog dit jaar plaatsvinden.