Za. 19-11: Jeugdtheaterhuis speelt Burgerschap (13+)

Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan speelt het Jeugdtheaterhuis na 10 jaar opnieuw de jongerenvoorstelling Burgerschap van Mark Ravenhill. Een nieuwe versie, geregisseerd door oud-leerling Loek de Bakker (Toneelacademie Maastricht). Burgerschap gaat op zaterdag 19 november 2016 in première in het Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda en is daarna nog op verschillende plaatsen te zien.

Burgerschap is een bitterzoete voorstelling over volwassen worden en de spannende zoektocht die daar bij hoort. Tom droomt steeds dat hij met iemand zoent, maar hij weet niet of het een man of een vrouw is. Onder druk van zijn vrienden probeert hij het uit te zoeken. De vragen stapelen zich echter sneller op dan de antwoorden.

Tom: ‘Het is allemaal zo verwarrend. Er is zoveel om uit te kiezen. Ik voel me niet eens ‘iemand’. Ik voel me net allemaal kleine stukjes die rondvliegen. En geen één stukje past bij een ander. Als een puzzel die nooit af komt. En het maalt maar rond in mijn hoofd.’

Advertisements

Spel: Noor Bank, Lotte van Dijk, Mirle van Geest, Jair Hennep, Tjerk Jaarsma, Fee Koops, Jared Meijer, Maarten van der Molen, Iris Postma, Roel Pronk, Hidde van Wiechen e.a.

Tekst: Mark Ravenhill, Vertaling: Gijsje Kooter, Regie: Loek de Bakker, Decor en kostuums: Maria Strauch en Lara Hohmann, Techniek: Chris Oelmeyer Productieleiding: Julia Ham
Speelijst
De voorstelling is te zien in Gouda (za. 19 en zo. 20 november 2016, Cultuurhuis Garenspinnerij), in Alphen aan den Rijn (za. 26 november, Ashram College), in Maassluis (za. 3 december 2016, Theater Koningshof), in Leiden (za. 10 december 2016, Leidse Volkshuis), in Capelle aan den IJssel (zo. 15 januari 2017 in het Isala Theater), op zo. 29 januari 2017 in Gouda (dernière), in Cultuurhuis Garenspinnerij. Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn te reserveren via www.jeugdtheaterhuis.nl.
Met speciale dank aan
Met speciale dank aan de fondsen die deze voorstelling mogelijk hebben gemaakt: Fonds 1818, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Boschuysen, Stichting Utopa, Van Cappellen Stichting, VSBfonds, Stichting VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o., Gilles Hondius Foundation, Stichting Elise Mathilde Fonds, Rabobank Gouwestreek, Solidarodam en Voordekunst.

Jubileumjaar: Jeugdtheaterhuis bestaat 25 jaar
Komend lesseizoen wordt extra bijzonder; het Jeugdtheaterhuis bestaat 25 jaar! We gaan dit natuurlijk met vieren. Het ‘Festival 25 jaar Jeugdtheaterhuis’ trekt langs alle leslocaties. Daarin spelen we de familievoorstelling Meer Grimmige Sprookjes (6+) en de jongerenvoorstelling Burgerschap (13+). Aan de voorstelling Meer Grimmige Sprookjes wordt een meespeelproject gekoppeld voor leerlingen van 7 tot 14 jaar. Zelf meedoen? Kijk op jeugdtheaterhuis.nl
Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Het Jeugdtheaterhuis is actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Leiden en Maassluis.