Eerste bewoners van de huurwoningen in Westergouwe

????????????????????????????????????

Gouda – De eerste veertien bewoners kregen op woensdag 9 november de sleutel van hun huurwoning in Westergouwe. Wethouder Rogier Tetteroo, directeur van Janssen de Jong, Marc van Doorn en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland gaven in aanwezigheid van relaties en genodigden vol trots de sleutels aan de huurders van huisnummer 9, 11 en 13. Het was als een cadeautje met een grote strik op de voordeur.

Wethouder Rogier Tetteroo wenste de bewoners veel succes met hun nieuwe wijk. “Een wijk die nu pas compleet is, want we hebben hier wel vaker gestaan. De nood naar betaalbare en kwalitatieve huurwoningen is groot. Woonpartners heeft vandaag een deel van die nood helpen verkleinen. Ook de architectuur is mooi, heel wat anders dan het beeld van sociale woningen in de standaard gallerijflats. Wellicht gaan we nog meer sociale huurwoningen bouwen, maar dat is een beslissing voor een volgend college.”

Pioniers in Westegouwe
“Een historische dag” benoemde René Mascini het moment, “óók voor u als eerste bewoners. Er is hard gewerkt om alles klaar te krijgen. U bent pioniers en ik hoop dat u er met veel plezier gaat wonen. Als straks het appartementencomplex met woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens ook klaar is, hebben we een totaal aanbod in Westergouwe. Die differentiatie is van belang bij een nieuwe wijk.”

Advertisements

De meeste bewoners gingen na het officieel gedeelte al hard aan de slag met schilderen en uitpakken van dozen. De verhuiswagens zullen binnen een week voor de deur staan. De overige 44 woningen worden in fases afgebouwd en ook in de komende periode overgedragen aan de huurders.