Wedstrijdverslag Hoffman bokaal

Op de schansen van Vlist werd gestreden om de Hoffman bokaal, onder ideale omstandigheden konden de springers zich in vorm houden voor het naderende Nederlandse Kampioenschap.

Bij de senioren leek de strijd een Vlister-onderonsje te worden tussen Thomas van Midden (Vlist) 19,52m en Maik Backx (Haastrecht) 19,54m. Echter, in zijn laatste sprong wist Jaco de Groot (Woerden) met 21,55m het schansrecord in Vlist te verbreken. Een erg knappe prestatie, aangezien er nog nooit eerder een 21-meter was gesprongen op de accommodatie in Vlist.
Bij de jongens sprong ook Reinier Overbeek (Benschop) een nieuw schansrecord van 18,39m en won hiermee voor Corné de Regt (Linschoten – 16,87m) en Chris Anker (Vlist – 16,09m). De dames wedstrijd leverde een spannende strijd op, gewonnen door Dymphie van Rooijen (Harmelen – 15,53m) voor Wendy Helmes (IJsselstein – 15.51m) en Fabiënne Overbeek (Benschop – 15,34m).
Ook de juniorenstrijd was bijzonder spannend Matthieu van Vuren (Benschop) en Richard van Bemmel (Utrecht) sprongen beiden 17,36m ver. De tweede sprong van Matthieu was verder en zo werd hij de winnaar. De derde plaats was voor thuis springer Lucas van Eijk met 17,20m. Zo leverde deze eerste editie van de Hoffman bokaal een prachtige gezellige wedstrijd op met verre sprongen en een spannende strijd tussen de deelnemers.