Vlinderexcursie in het Steinse groen

Gouda – Cyclus organiseert op zondag 27 augustus voor de Gemeente Gouda in samenwerking met Heemtuin Goudse Hout een vlinderexcursie in het Steinse groen. De start van de vlinderexcursie is om 14.00 uur bij de hoofdingang van het Steinse groen aan de Voorwillenseweg hoek Willenskade. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis.

De maand augustus is bij uitstek (bij goed weer) een prima vlindermaand. Verschillende soorten vlinders zoals kleine vos, atalanta, distelvlinder en dagpauwoog fladderen rond op zoek naar nectarplanten, of langs de randen van de beplanting naar waardplanten waar de eitjes worden afgezet. Tijdens de excursie vertellen Andre van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus en Jaap van Dam, Heemtuin Goudse hout over verschillende vlindersoorten die tijdens de excursie worden waargenomen en het vlinderbeheer in het Steinse groen. Het zien van vlinders tijdens de excursie is afhankelijk van zonnig weer.
Voor informatie over de excursie kunt u contact opnemen met Andre van Kleinwee via het algemene telefoonnummer van Cyclus, 0182- 547500. Via twitter @ecoloog cyclus is Andre te volgen over natuurweetjes.