Zo. 3-9: Wandelconcert in Gouda

Gouda – Geelvinck Muziek Musea organiseert op zondag 3 september een wandelconcert in Gouda.
Op drie locaties spelen drie bekende ensembles en tussendoor wordt het publiek door de stad begeleid naar de andere locaties.

Dat gebeurde eerder al in Amersfoort, Amsterdam en Haarlem. Deze wandelconcerten zijn uniek in de manier hoe het verhaal van de historische locaties zoals in Gouda wordt gecombineerd met een daarop toegesneden concertprogramma. Geelvinck Muziek Musea organiseert deze wandelconcerten samen met ensembles van naam, Musica Amphion, BRISK Recorder Quartet Amsterdam en Camerata Trajectina.
In Gouda zijn deze ensembles te beluisteren in achtereenvolgens de Gasthuiskapel van Museum Gouda, Arti Legi en het Oude Stadhuys. De wandelingen tussen de locaties en de uitvoeringen worden begeleid door acteurs die een bijzondere rondleiding geven en over de stad en de muziek vertellen. Er ontstaat een totaalbeleving. Muziek, historische plekken en hun geschiedenis worden met elkaar verbonden.
Er is gezocht naar Goudse muzikale bronnen in de archieven en verrassend kwam daar de Singende Swaen tevoorschijn, een liedboek van een 17e eeuwse geestelijke. Ook de Goudse Rederijkerskamer heeft liedboekjes nagelaten zoals het Kostjuweel en de Goudsbloem. De muziek wordt uitgebreid toegelicht in het programmaboekje dat op de locaties beschikbaar wordt gesteld. Er wordt ook een premiere gebracht: Componiste Kate Moore die dit jaar de Matthijs Vermeulen Prijs heeft gekregen, heeft speciaal voor dit wandelconcert een compositie geschreven voor BRISK dat in Arti Legi op 3 september voor het eerst wordt uitgevoerd.
Kaarten en info: www.geelvinck.nl. De muzikale wandelingen starten om 11.00 en om 14.30 uur. De startlocatie wordt op de reservering aangegeven.