Waterpolo: "Lelijk winnen is ook winnen"

De dames van Bz&pc hebben zich het onnodig lastig gemaakt in de thuiswedstrijd tegen zv Utrecht: 10-6. Bz&pc heeft zich met de winst wel verzekerd van de eerste plek in de rangschikking.

Door de verliespartij van directe concurrent uzsc tegen de Ham eerder die middag wisten de dames dat zij moesten winnen om op plek 1 te komen te staan. Echter begon Bz zwak aan de wedstrijd, er werd veel onnodig balverlies geleden en de kansen werden vooral gemist. Als enige wist Lotte Huisman het doel te vinden door een mooi afstandsschot waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede periode werd hetzelfde spelbeeld gehanteerd. Passes kwamen niet bij een medespeelster en de manmeers die de dames kregen werden vooral gemist. Periodestand was 3-2 in het voordeel van de dames van bz door 2 doelpunten van Jennifer den Besten.

Advertisements

Door een hattrick van Karen Weerd wisten de dames drie keer achter elkaar te scoren in de derde periode maar zv Utrecht bleef meedoen en konden makkelijk bij blijven (6-5 in het voordeel van Bz). Tot de laatste 3 minuten voor het einde van de wedstrijd werd Bz eindelijk wakker en konden zij door 3 doelpunten achter elkaar van Suzan Kaynar en 1 van Lotte huisman de winst veilig stellen en daarmee de eerste plek.