Basketbal: BOUNCERS MEISJES ONDER 16 PAKT DE WINST IN DE VERLENGING

Spannend was het bij Meisjes Onder 16 en het bezoekende Hurricanes uit Spijkenisse en was er een verlenging nodig om tot een beslissing te komen. Die wist Bouncers in haar voordeel te beslissen, 54-50.

Bouncers Jongens Onder 18 gooide tegen het bezoekende Cady 73 uit Capelle aan den IJssel alles in de strijd voor de eerste overwinning, maar kwam aan het eind net iets tekort, 62-65.

Aan inzet geen gebrek bij Jongens Onder 16 1 en BV Leiderdorp 1, maar Leiderdorp was met 47-102 toch een maatje te groot voor de thuisploeg. Thuis had Bouncers Gemixt Onder 12 1 met klein verschil gewonnen van Divine in Rotterdam. In Rotterdam pakte Bouncers dankzij een voortreffelijke tweede helft nu een ruime 73-43 overwinning.

Uit had Bouncers Meisjes Onder 16 1 verloren van Hurricanes en was de ploeg vrijdagavond in de thuishal Duikelaar dan ook uit op een revanche. Dat lukte niet zonder slag of stoot, want de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart was met 9-12 voor de bezoeksters, maar Bouncers werkte de opgelopen achterstand met 16-12 in het tweede kwart weer weg. Rust 25-24. Het derde kwart was ook voor Bouncers, maar in het laatste kwart sloegen de zenuwen toe. De aanval ging te geforceerd en dat leverde het nodige balverlies op, wat door Hurricanes werd afgestraft met een aantal scores. Met nog twee minuten op de klok stond Bouncers 2 punten achter, maar wist Ilona Beckman in de laatste seconden de stand gelijk te trekken, 48-48 en dat betekende: verlengen. In die verlenging hield Bouncers het hoofd koel en was de winst met 54-50 voor de thuisploeg. Smetje was het voortdurende commentaar van de coach van Hurricanes op de prima leidende scheidsrechters. Dat leverde hem een paar technische fouten op en wellicht de nederlaag van zijn ploeg.

Bouncers Jongens Onder 18 1 bond afgelopen zaterdag in de Mammoet de strijd aan met het bezoekende Cady 73 uit Capelle aan den IJssel. Beide teams waren nog zonder punten, dus kon er een gelijk opgaande strijd worden verwacht. En dat werd het ook, waarbij Cady vanaf het begin een kleine voorsprong nam en die niet meer uit handen gaf. In het derde kwart weet Cady die voorsprong zelfs nog verder uit te bouwen naar meer dan 10 punten. In het vierde kwart zet Bouncers alles op alles, er wordt strakker verdedigd en de achterstand teruggebracht naar drie punten. Helaas is de tijd tekort voor de winst, want die gaat in deze goede en sportieve wedstrijd naar Cady met 65-62.

De wedstrijd van Jongens Onder 16 1 en het bezoekende BV Leiderdorp begon erg fysiek, met als resultaat veel persoonlijke fouten. Leiderdorp is duidelijk de bovenliggende partij, al weet Bouncers in de eerste helft nog redelijk in de buurt van de bezoekers te blijven. Smetje was het vele commentaar van de spelers en moesten er wat technische fouten worden uitgedeeld om de teams tot bedaren te brengen. De tweede helft leverde dan ook een rustigere spelbeeld op met beduidend minder fouten. Uiteindelijk wint Leiderdorp ruim met 102-47.

Bouncers Gemixt Onder 12 1 zette in Rotterdam een prima resultaat neer door met 73-43 te winnen van Divine 1. Bouncers pakte direct al de winst in het eerste kwart met 16-6, maar Divine vocht  zich terug naar 20-20. Een time-out brengt de rust terug bij Bouncers en staat de ploeg bij rust voor met 32-24. In de tweede helft komt Divine er niet echt meer aan te pas en loopt Bouncersmet uitstekend samenspel uit naar 30 punten voorsprong, die tot het eind wordt vastgehouden. Winst voor Bouncers met 73-43. Een mooie overwinning, waarbij iedereen tot scoren kwam.